WEDDEN OP SPORT

Legaal kansspelSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Circus

Weddenschappen op virtuele matchen eindelijk toegestaan in BelgiŽ!

14/05/2018

BelgiŽ beslist dat op virtuele wedstrijden ingezet mag worden

Het heeft lang geduurd maar nu is het eindelijk zo ver. In BelgiŽ mag je vanaf heden inzetten op virtuele wedstrijden en alles dat daarbij komt kijken. Het moet gezegd worden dat de aanbieders geen tijd aan het verliezen zijn. Het koninklijk besluit is maar net gepubliceerd en Derby (dochterbedrijf van Ladbrokes) is reeds begonnen met het aanbieden van dit soort weddenschappen.

Wat zijn virtuele weddenschappen?

De zogenaamde virtuele weddenschappen draaien eigenlijk om de resultaten van sportwedstrijden die volledig fictief zijn en waarvan de eindscore door software wordt bepaald op een willekeurige wijze. Om die reden werd dit type activiteit lang als illegaal beschouwd. Dat is nu echter voorbij. Op woensdag 9 mei werd het koninklijk besluit in werking gesteld en het aanbieden van dit type weddenschappen geautoriseerd.

Dit was voornamelijk geweldig nieuws voor Derby. Deze dochteronderneming van Ladbrokes Coral bood dit type weddenschappen reeds aan, maar moest op 3 april de activiteiten opschorten als gevolg van diverse gerechtelijke acties aangespannen door concurrenten

Een korte geschiedenis

Het was dan ook Derby die een zestal jaar geleden dit type wedstrijden in BelgiŽ introduceerde. Lange tijd was er echter onduidelijkheid of de Kansspelcommissie dit type weddenschappen al dan niet bij hun lijst van toegestane spelen zou classificeren. De voorlopige toestemming die was afgeleverd verliep op 30 juni 2017 waarna een bittere juridische strijd met de concurrentie losbarstte. Na twee arresten en het dreigen met harde straffen zag Derby ook af van het verder aanbieden van virtuele weddenschappen vanaf begin april. Alles samen duurde de stopzetting nauwelijks een maand, maar valt het desondanks aan te nemen dat het een bijzonder dure grap was voor Derby. Naar schatting 1/3de van de omzet van deze aanbieder in BelgiŽ wordt immers gehaald uit virtuele weddenschappen.

Enkele voorwaarden

Virtuele weddenschappen zijn toegestaan, maar toch zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mogen ze enkel en alleen aangeboden worden door houders van een F-licentie. Daarnaast moeten ook de terminals en de software worden goedgekeurd door de Kansspelcommissie. Bovendien moet de server in BelgiŽ gelegen zijn en moet elke speler duidelijk worden geÔnformeerd over het virtuele karakter van het spel. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden en na goedkeuring van de Kansspelcommissie mag de server zich in het buitenland bevinden. Bovendien blijven virtuele weddenschappen verboden voor wedstrijden georganiseerd met betrekking tot e-sport.

Ten slotte valt het op te merken dat ook de regel van kracht is dat gokkers een maximaal uurverlies van 12,50 euro mogen hebben. Om dit allemaal vlot te laten verlopen heeft de regering twee overgangstermijnen voorzien voor de aanbieders om hun aantal apparaten aan te geven en om te voldoen aan de protocollen.

 
>> Al het algemeen nieuws van sportweddenschappen online in Belgie
 

Nieuws legale online sportweddenschappen in BelgiŽ

12/10/2018 Pronostiek Nederland - Duitsland : UEFA Nations League 13 Oktober 2018
Nederland en Duitsland op zoek naar de eerste overwinning in de Nations League Zowel Nederland als Duitsland zijn op zoek naar de eerste overwinning in de Nations League. Nederland verloor met opgeheven hoofd van wereldkamp... Lees meer

Jeu Legal en Belgique
12/10/2018 Pronostiek BelgiŽ - Nederland : Vriendschappelijke interlands 16 Oktober 2018
127ste interland tussen Belgie en Nederland in het teken van prestige Op dinsdag 16 oktober wordt in het Koning Boudewijnstadion van de Belgische hoofdstad de 127ste interland tussen BelgiŽ en Nederland gespeeld. En dit in ... Lees meer

Jeu Legal en Belgique
10/10/2018 Pronostiek Frankrijk - IJsland : Vriendschappelijke interlands 11 Oktober 2018
Frankrijk en IJsland Op 11 oktober 2018 spelen Frankrijk en IJsland tegen elkaar in een vriendschappelijk duel. De wedstrijd begint om 21:00 uur en wordt gespeeld in Stade du Roudourou. Dit stadion bevindt zich in Guingamp en... Lees meer

Jeu Legal en Belgique
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Belgie
 

  Home > Sportweddenschap > Nieuws sportweddenschappen legaal in BelgiŽ > Weddenschappen op virtuele matchen eindelijk toegestaan in BelgiŽ!