WEDDEN OP SPORT

Legaal kansspelSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Bet777

Weddenschappen op virtuele wedstrijden verboden door de rechtbank in Brussel, zware k

28/02/2018

>> Let op, deze aanbieding is verlopen!

Ladbrokes riskeert 10 miljoen euro aan boetes

De rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel heeft een schokgolf door de sector van de kansspelen gebracht met een recente uitspraak tegen Ladbrokes. Na een klacht van Rocoluc, exploitant van offline- en online speelhallen, tegen de Belgische Staat en de Kansspelcommissie oordeelde de rechtbank dat weddenschappen op virtuele wedstrijden verboden zijn.

Over wat gaat het?

De aanleiding van de klacht van Rocoluc was het feit dat Ladbrokes, via dochtermaatschappij Derby, weddenschappen op virtuele competities en wedstrijden in BelgiŽ introduceerde. Door een gebrek aan duidelijke reglementering omtrent dit onderwerp was er veel verwarring omtrent het concept en hoe dit type weddenschappen dienden te worden geregulariseerd. Een verwarring waarvan Derby handig gebruik maakte om een monopolie te verwerven. Er werd tijdelijk bepaald dat Derby de enige operator was die virtuele games en competities mocht aanbieden tot er duidelijke regels vastgesteld werden. Het spreekt voor zich dat concurrenten zoals Rocoluc en de European Amusement Company hier niet blij mee waren. Al snel volgde dan ook een klacht.

Het vonnis van de rechtbank

Tegen alle verwachtingen in verklaarde de Rechtbank van Eerste Aanleg dat de klacht van Rocoluc ontvankelijk was. De uitspraak is duidelijk: er wordt aan de staat de eis gesteld dat er een einde komt aan de exploitatie van virtuele wedstrijden en competities door Derby. Als Derby, dochteronderneming van Ladbrokes, de beslissing van de rechtbank niet naleeft zijn zware boetes het gevolg. Die boetes? 50 000 euro per dag, per machine met een maximum van 10 miljoen euro.

Bovendien mag het duidelijk zijn dat dit vonnis ook andere economische gevolgen heeft. Maar liefst 300 locaties en agentschappen bieden in naam van Derby dergelijke weddenschappen aan die tot een derde van hun inkomsten betekenen. Als die bron van inkomsten wegvalt valt er te vrezen dat er in de sector heel wat faillissementen te verwachten zijn. Bovendien is het zo dat er diverse Koninklijke Besluiten op weg zijn om dit type gokken te regulariseren. Het enige wat nog hoeft te gebeuren is de uitspraak van de Raad van State op 21 maart.

De reactie van Derby

Gevraagd naar zijn mening over deze kwestie is Yannik Bellefroid, de gedelegeerd bestuurder van Derby, duidelijk: ďIk ben van plan om bezwaar tegen dit vonnis aan te tekenen. We moeten ook vechten. Er staan honderden banen en levens van mensen op het spelĒ.

Het valt dan ook af te wachten of Rocoluc en de European Amusement Company de uitvoering van het vonnis en de dwangsom zullen eisen. Dit doen brengt oook voor hen enkele risicoís met zich mee. Niet in het minst de op handen zijnde Koninklijke besluiten en een eventuele tegenklacht van Ladbrokes.

 
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Belgie
 
Gok met mate!

Nieuws legale online sportweddenschappen in BelgiŽ

20/07/2019 Pronostiek Sporting de Charleroi - Gent : Jupiler Pro League 28 Juli 2019
Ook in Charleroi en Gandt heeft men de voorbereidingen op een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League hopelijk ook goed afgerond. Dat moet ook wel, want de eerste speeldag van 2019-2020 staat al bijna voor de deur. Hoe staan b... Lees meer

Jeu Legal en Belgique
20/07/2019 Pronostiek AS Eupen - Royal Antwerp FC : Jupiler Pro League 28 Juli 2019
Ook in Eupen en Antwerp staan de spelers van de plaatselijke voetbalteams uit de hoogste divisie vast te trappelen om weer matches te gaan spelen die ergens om gaan. Na de vakantieperiode is er veel getraind en opgebouwd, zij... Lees meer

Jeu Legal en Belgique
18/07/2019 Pronostiek Racing Genk - KV Mechelen : Super Cup BelgÔe 20 Juli 2019
Een nieuw, en hopelijk spannend seizoen in de Jupiler Pro League staat bijna weer op het punt van beginnen. Als erg prettige opwarmer wordt er op zaterdag 20 juli eerst nog afgetrapt voor de Belgische Super Coupe, de match va... Lees meer

Jeu Legal en Belgique

  Home > Sportweddenschap > Nieuws sportweddenschappen legaal in BelgiŽ > Weddenschappen op virtuele wedstrijden verboden door de rechtbank in Brussel, zware k