Legaal Kansspel in België

Speel in het online casino, poker, paardenrennen en sportweddenschappen op websites die geautoriseerd zijn door de Belgische Kansspelcommissie

Legaal Kansspel in België

Online wedden op paarden in België : Hoe werkt het en waar kan het?

25 januari 2022

De online kansspelen in België zijn een relatief nieuw fenomeen, in de zin dat ze pas officieel legaal zijn in ons land sinds de grondige herziening van de Kansspelwet in 2010. Daarmee was ons land een voorloper in Europa, maar gokken is natuurlijk een eeuwenoude vorm van vermaak. Al in de tijden van de Oude Romeinen en de Oude Grieken werden er kansspelen gespeeld, en het kansspel bij uitstek was toen al het wedden op paarden. Het is dan ook niet verbazend dat het online wedden op paarden in België na de regulering van de online gokmarkt al snel uitgroeide tot één van de populairste online kansspelen in België.

Het online wedden op paarden in België, ook wel paardenrennen genoemd, is door de jaren heen een vast onderdeel geworden van aanbod van de meeste online bookmakers in België. Voor beginnende spelers en gokkers zonder ervaring met online paardenrennen leek het ons daarom wel interessant om eens te kijken waar de beste plekken zijn om online te wedden op paarden in België en hoe dat dan precies in z'n werk gaat.

Hoe werkt online wedden op paarden in België?

Om te beginnen is het wel handig om een veelvoorkomend misverstand wat betreft online paardenrennen in België uit de weg te ruimen. Als je een beetje bekend bent met het wedden op paarden, dan heb je de term tiercé vast en zeker wel eens langs zien komen. Hiermee wordt namelijk vaak gerefereerd aan weddenschappen op paardenrennen in het algemeen, maar dat is eigenlijk verkeerd. Tiercé is namelijk in de eerste plaats een specifiek soort weddenschap, één van de populairste. Bij de tiercé weddenschap dient de speler te voorspellen welke drie paarden als eerste over de finish komen. De prijs hangt af van of de speler de paarden correct voorspelt en of deze in de voorspelde volgorde over de meet komen. In het laatste geval wordt de inzet zes keer hoger.

Nu we  dit mogelijke misverstand hebben verholpen, kunnen we eens kijken naar de manieren waarop geld kan worden ingezet op online paardenrennen in België. Een speler kan, bijvoorbeeld, wedden op welke drie paarden als eerste eindigen in om het even welke volgorde in wat men een trio weddenschap noemt. Doe je dit voor de eerste twee paarden, dan noem je dat een koppel. Een andere populaire vorm van online wedden op paarden in België is de zogenaamde show weddenschap, waarbij de speler voorspelt dat een bepaald paar bij de eerste twee zal eindigen. Als je dit uitbreidt naar de eerste drie, dan spreekt met van een geplaatste weddenschap. Uiteindelijk heb je ook de zogenaamde winnende weddenschap, waarbij de speler gokt op welk paard de race zal winnen. Dit is vanzelfsprekend de meest riskante vorm van online wedden op paarden in België.

Verschillende soorten online paardenrennen in België

Zeker mensen zonder ervaring met het online wedden op paarden in België kunnen nog wel eens onderschatten hoeveel verschillende disciplines er bestaan binnen de paardensport. Daarom zetten we hieronder kort enkele van de populairste vormen op een rijtje.

Draf

Met draf refereert men aan de gang van het paard, dat in deze discipline niet mag galopperen. Om het simpel uit te leggen is draf een gang waarbij elk diagonaal paar benen van het paart tegelijk van de grond gaat. Daarbij vindt er tussen iedere pas een kortstondig moment plaats waarbij het paard zich volledig in de lucht bevindt. Dit kan gedaan worden met een kar achter het paard, een zogenaamde sulky, of met een jockey die in een zadel op het paard zit. Draf wordt ook wel trotting of turf genoemd en is vandaag de dag de populairste vorm van online wedden op paarden in België.

Vlucht

Vlucht of galop is de natuurlijke gang van het paard en bij deze wedstrijden dient het paard zo snel mogelijk voort te bewegen. De paarden worden aangestuurd door jockeys in zadels op de ruggen van de paarden, al staan ze vaker in de stijgbeugels tijdens de race om, onder andere, de dynamica van het paard zo min mogelijk te hinderen.

Hindernisrennen

Hindernisrennen is eigenlijk een vorm van galop waarbij het paard zo snel mogelijk moet gaan. Het grote verschil is echter dat er zich obstakels bevinden op het traject waar het dier overheen moet springen. Onder andere het bekende steeplechase, welke zeer populair is in met name het Verenigd Koninkrijk, is een bekende vorm van hindernisrennen.

Aanbieders van online paardenrennen in België

Er bestaan verschillende erkenden en betrouwbare websites voor het wedden op paarden in België. Onder meer het Belgische Bingoal, dat bekend staat om de hoge noteringen, en het Britse Betway, dat bij uitstek geschikt is voor het online wedden op Britse paarden, staan op de witte lijst van legale aanbieders van online kansspelen in België. Het van oorsprong Zweedse Unibet biedt dan weer een uitzonderlijk breed aanbod internationale paardenraces en aantrekkelijke daarbij horende odds aan.

Online kansspelen in België moeten leuk blijven. Speel gerust en bewust. Ben je ongerust over je eigen speelgedrag of dat van een vriend(in), familielid, of collega? Neem dan gratis contact op met de Druglijn.

Jeu Lgal Belgique


Nieuws legale online paardenrennen weddenschappen in België

ZEturf wordt nieuwste lid van globale branchevereniging IBIA

25 november 2022 — Binnen de markt voor de online kansspelen in België is de Kansspelcommissie (KSC) een van de belangrijkste partijen. Als officiële toezichthouder voor alle landgebonden en online kansspelen in Bel...

Franse loterij overweegt overname van ZEturf Betting Group

20 september 2022 — In tegenstelling tot veel andere landen in Europa is het in ons land al een tijdje legaal om online te gokken. Meer dan “een tijdje” zelfs, want de online kansspelen in België zijn al meer dan tien...

Online wedden op paarden in België : Hoe werkt het en waar kan het?

25 januari 2022 — De online kansspelen in België zijn een relatief nieuw fenomeen, in de zin dat ze pas officieel legaal zijn in ons land sinds de grondige herziening van de Kansspelwet in 2010. Daarmee was ons land...

Surprise Week PMU op Ladbrokes deze week

29 oktober 2021 — Win elke dag een verrassing tijdens de Ladbrokes.be Surprise Week PMU Om de maand oktober goed af te sluiten, houdt online gok- en gokoperator Ladbrokes.be opnieuw zijn speciale Surprise Week PMU-cam...

Al het nieuws van online paardenrennen weddenschappen in België

© 2023 LEGALE-KANSSPEL-BELGIE.BE - Rechten voorbehouden
Impressum - Privacy - Disclaimer - Affiliate - Verantwoord gokken - Contact
Legale-Kansspel-Belgie.be op Twitter   FLux RSS   Jeu Légal Belgique

21+ Gokken kan verslavend zijn. Stop op tijd! Meer info op www.stopoptijd.be
Gokspelen behelsen risico’s: schulden, afhankelijkheid, isolement. Bel naar 0800 35 777 (gratis nummer).
Gokspelen zijn verboden voor minderjarigen.

-18 -21